Då var det snart dax då

Börjar jobba om 30 min, men ska väl va på jobbe om en kvart så vi hinner ta en cigg innan :) Så får vi se hur uppdelningen ser ut i natt då, jag ska eg köra IFO men vi tror det kan vara en vikarie på tvålistan o tänkte därför försöka byta plats på denna så jag o ELin får jobba ihop :) Vi får se vi får se. Idag har jag intehunnit med så mkt annars, vi hade APT kl 16. Det va intressant, fick förklarat lite det där som vi ifck mail om förra veckan. Det handlade om att man skulle få söka om sina tjänster för att endast dom som verkligen vill jobba i denna organisationen och på detta sätt ska vara kvar. Alltså söker man tjänsten så visar man på att man är villig att försöka o jobba utifrån samma  mål och för att vi ska bli EN stor grupp på riktigt där alla jobba TILLSAMMANS. Kändes skönt faktiskt.

Nä nu får jag göra ett ryck, sen blir det Kommunens fara FIAT PUNTO som ska få sig en åktur som heter duga ;)
Haha stackars kommunbilar

Fiat Punto Bi-Fuel Miljöbil Halvkombi

FIAT PÅ GAAAAAS! GAAAASAAAAA DÅ!!

Mm paj!

Jäkla sommartid fucka till det totalt för mig.. vid 21 är inte så farligt att äta, med vid 22 känns konstigt. Vet att det bara är en timme, men det gör fan skillnad.

MMMM har gjort tacopaj för första gången i mitt liv, det ser rätt gott ut o luktar rätt gott. Det stora testet återstår :)



Tasty!

Testikelinplantat på djur!

Satt precis o kollade på TV4 Fakta, Vanity Insanity, som handlar om plastikoperationer. I slutet av programmet börjar dom prata om plastikoperationer på djur, och de flesta vetrinärer gjorde plastikoperationer på djur men ENDAST i medicinskt syfte som tex ögonlocksplastik etc. Jag menar vissa hundar kan få problem med ögonen för att deras ögonlock hänger för mkt så det kan man förstår då. Men SEN så kom det en gubbe o pratade om att hans hund hade rymt efter en löptik och att han då insåg att han va tvungen att kastrera sin hund, men han ville inte detta för då skulle han förlora sin personlighet!  Sitter personligheten i kulorna??!! DÅ har jag missat något. Men iaf så tyckte han att det skulle vara bättre om man satte in testikelinplantat på hundarna så skulle det kännas mkt bättre för dom OCH för ÄGARNA. Så ja han utvecklade detta och nu har 150 000 djur i USA dessa testikelinplantat inopererade. Han fick IG NOBEL PRIZE* för detta. En hund bryr sig nog inte så mkt om dom har kulorna kvar eller inte, det är ju inte kulorna i sig som förändrar dom.
Jag säger då det.

Neuticles vulgaris olika former, storlekar och vikter. Allt för att efterlikna ditt djurs egen testikel.

  Färdigt resultat



* ("ignoble" = ovärdig, simpel, tarvlig) Instiftat vid Harvard universitet . Ett pris som premierar
"Research that first makes people LAUGH, and then makes them THINK. "

Släckte ni??

Det gjorde jag, lr jaa kom precis innanför dörren halv nio så jag lät bara bli att tända :)

Earth Hour

                                                   earth-hour.jpg

Idag kl 20.30 - 21.30, glöm inte släcka lamporna! Tänd några ljus ist, kan väl vara mysigt. Det ska jag göra iaf.


                                                      

Låt det brinna

Förhindrade skogsbrand

                
I natt när vi åkte upp på Dal såg det ut ungefär såhär på ett ställe som vi åkte förbi. Tänkte int så mkt på det mer än att oj det där såg inte riktigt riktigt ut, för vi va fullt fokuserade på vägen med tanke på all snö som föll. Men sen när vi va klara på besöket så sa jag det att vi får nog kolla upp det där lite mer för det såg inte bra ut. O mkt riktigt det brann, jag hade inte sett fel. Man trodde ju nästan det med tanke på vad det va för väder ute, minusgrader och kraftigt snöfall. Vi fick ringt till 112 o ståd kvar o väntade på brandkåren. Efter en liten stund så kommer det en bil i motsatt riktining som stannar o frågar vad som hänt... - Ehm det brinner svarar vi.    - Jahaa jaa dom eldade lite skräp där förut idag. Svarar hon
Ehm jaa det kanske dom gjorde men nu brinner det ganska mkt så vi har ringt efter brandkåren iaf.
Jaja vad bra svarar hon o åker iväg.
Knepigt folk det finns... jätte normalt att det brinner mitt i natten strax innan 3 i skogen. Vad vet jag.
Efter ett tag kom dom iaf och en av dem kom fram o pratade med oss, sa att dom trodde det va någon som skoja med dom. Iget man räknar med precis i detta vädret.
Dom började släcka och vi åkte in till stan igen. Spännande spännande, så va den dagens goda gärning gjord iaf.

Hångla med isen

Har precis kommit in från dagens promenad, det va rätt gott ändå fast jag drog mig så för det.
Cissi hitta en ny grej hon gilla, att HÅNGLA med isen! Hahaha hon är så söt. Såg verkligen roligt ut, änvände hela munnen. Lyckades inte riktigt fånga det på kort eftersom hon slutade när jag kom för nära med mobilen men några kort blev det.


 
Man få börja lite försiktigt....
 
sen kommer tunga

PUSS på dig goda is!

Ska man orka göra något idag?

Vaknade precis med huvudvärk. SÅg att kl snart va 15. Vi har "promenadtid" med jobbet 16.30, känns inte som jag hinner det nu. Lite tråkigt faktiskt.
Nää känner mig på halvkass humör, får ta o försöka pigga på mig lite.

Det bästa är att gå o lägga sig när alla andra går upp

                           


Den enda fördelen, förutom lönen, med att jobba natt är att se alla i morgonruchen som har hela dagen framför sig o veta att man själv ska hem och sova! Helt klart! Har varit många skadeglada skratt när man åkt förbi busshållplatsen kl 5 på morgonen o sett folket stå o vänta i ur o skur o man själv bara har lite drygt en timme kvar :)
Skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

Såå dax för mig att studsa i säng! Ha en bra dag :)

En vanlig arbetare

Nu är det snart dax för jobbet, får bli lite rostat bröd innan. Det är underskattat helt klart. En gyllen brun skiva bröd lagom varm så smöret smälter o osten blir mjuk :)


Strumpan blir själv hemma, hon är så duktig.

Idag blir det IFO bilen för mig, om inte Elin lyckas övertala någon annan till att köra den så kanske kanske vi kan jobba ihop för en gång skull :)

Tjo hej, ha en bra kväll/natt

Solen skiner och jag är databeroende

Det är nackdelen med en riktigt dator, jag spenderar mer tid framför den då. Min bärbara är bra, men är så stönigt när det kopplar ner hela tiden.
Vi har iaf hunnit med en promenad i det fina vädret, blev samma vända som igår men lite längre bort längs åkrarna det va så skönt! Satt ett slag nere vid ån med solen i ryggen o tog en cigg o pratade i telefon och Cissi grävde hål för klatta livet :)
Här kommer lite kort

 
Full fräs!
 
Hej å hå

Mysigt är det på landet, isen knakade läskigt tyckte Cissi :)
 
Trökörna kyrka
 
Sitter jag fint säger mamma att jag får godis :)
 
På språng igen
 
Åter igen, vad är det för djur?!!
 
Aah världen finaste hund såklart! :)
 
Mörda pinnen!!

Kan det vara ett lillåodjur??

Vi tränade en del under promenaden idag, lät linan släpa nästan hela tiden utan att jag ens höll i den och hon höll sig nära mig ändå. Gjorde platsliggning o ligg under gång o sitt under gång o fot och hela konkarången och hon va sååå duktig!

Nu ska jag ta o vila en stund inna jobbet tror jag, känner mig trött i kroppen.

Ny dag nya tag

Fast denna dagen blir nog inte så lång, gick upp för lite drygt en timme sen. Det blev rätt sent igår om vi säger så, somna runt halv sju! Men det gör inte så mkt eftersom det är dax för jobb i natt igen. Känns lite tråkigt att gå till jobbet nu när stämningen är som den är, och man känner sig ganska puckad när man inte förstått  hur illa ställt det eg är. Vi måste få till ett ass möte så vi 4 från gamla LSSnatt kan sätta oss ner o prata, det var verkligen längesen och känns som vi gått om varandra rätt mkt. Jag har blivit så bortskämd med detta med bra arbetsplatser o bra arbersmiljö, ända sen jag började jobba för 7 år sedan har jag bara varit på arbetsplatser där stämningen varit kanon. Inget skitsnack om någon o bara himla gemytligt över lag. Det är ganska ovanligt innom vården vad jag har förstått, ganska ovanligt över lag på ställen som är kvinnodominerade. Därför tycker jag det är jobbigt nu när vi slagits ihop o det är massa snack o man riktigt kan känna hur det pratas bakom ryggarna. Mycket därför jag vill ha en förändring, slippa det, för arbetsuppgifterna i sig är det inget fel på alls mer än att det kan vara väldigt mkt mellan åt.

Nej nu får det ta o bli en promenad i solen, blir nog åkersvänge idag igen... Strumpan älskade den :)


Flygande, grävande, studsande.. Vad är det för djur eg?

Här kommer lite bilder från min o strumpans promenad i det underbara vädret! Gick bara på åkrarna idag så skrutten fick springa o leka lite som hon ville


Står så fint, har inte märkt pinnen än :)

Nu har vi hittat den

Vänta nu, den försöker smita!

Mm så gott!

Myyy preciooous

Hopp o flyyyg

Doink doink

När jag skakar på mig såhär så säger mamma att jag är finas i världen
 
Så förbereder vi oss....
 
oooo hopp o miss!
 
Hmm undra om man kan bada ....
 
Nej vi gräver en grop ist!

Det är ju en pinne där i!!!!

Jaa så kan det se ut på en vanlig promenad med lillfisen. Denna promenaden hade alla komponenter för att bli lyckad, iaf enligt Cissi.
~ inget regn
~ inte för mkt blåst
~ stora åkrar
~ vatten
~ pinnar
~ fråglar
~ rådjur
~ GODIS!

Nu blir det en långdusch, hörde talas något om att det va dax för det nu. Onödigt trams om du frågar mig  ;)

och piccadilly circus ligger inte i Kumla

Ska ut på promenad med lillgrisen nu, har precis laddat mobilen med Håkan Nessers och Piccadilly circus ligger inte i Kumla

hoppas den är "lyssnings"värd. Får iofs se hur mkt jag får lyssnat, det är något magiskt med det där. Så fort jag stoppar in lurarna i öronen och går utanför dörren så ringer det. Inte det att det inte är trevligt att det ringer, men att det alltid ska göra det när jag ska ut o gå o lyssna på nått o inte när jag sitter inne o har tråkigt ;)

Chefer gör som de vill

det är ett allmänt kännt fenomen och inget som borde förvåna en egentligen. Men man kan inte låta bli att bli arg, frustrerad och besviken när en hel arbetsgrupp på 26 personer blir helt förbisedda. Vi är inte dom som klagar om det verkligen inte är så att det inte fungerar och det vet våra chefer, vi har tre olika eftersom vi är tre grupper som slagits samman. Man tror ju att det är för brukare/patienter/klienter man arbetar men det visar sig bara mer och mer att det är för att spara pengar för socialförvaltningen man egentligen går till jobbet. Att de sen inte tar det ¨på allvar att, om det fortsätter såhär, det kommer leda till sjukskrivningar etc och då bara bli ännu dyrare för förvaltningen känns väldigt tråkigt. Då slänger de in ett hot i stället...  "Inom detta arbeta mot att forma en väl fungerande natttpatrull för socialförvaltningen, kan det komma att bli aktuellt med att söka om sin tjänst."
Man känner sig så överkörd! Varför inte bara lyssna på oss på golvet som vet vad vi pratar om! Man kan fortsätta jobba med samma antal personal bara att man fördelar det på ett annat sätt, vi har pratat om det allihopa och ingen har något att säga om det förutom possitiva saker.
Nej men istället för att göra så så sätter de in en dyr "utredare" i två månader, allt för att bara visa på sin makt och att vi nere på golvet minsann inte har något vettigt eller klokt att komma med. Vi är ju endast simpla arbetare så vilka är vi att prata?

Vet att jag egentligen ska vara glad som ens har ett jobba att gå till i dessa tider, men jag börjar helt ärligt fundera på vad som egentligen är bäst!

Inge ljud o funka inte o sovrumme

Typiskt när man fixat film för att kolla på i sängen så tar inte dvdn det formatet. Kolla i sovrummet o där funka det :) men The curious case of Benjamin Button hade inget ljud, så det va en stor miss tycker jag :( Jaja har 2 andra filmer får kolla dom ist.
Tack o hej o godnatt

The curious case of benjamin button

tror den filmen ska vara bra, blir till att kolla på den lite senare ikväll :)
Idag har det inte gjorts många knop annars, så gott ibland att bara ta det lugnt... men inte för mkt bara för då blir man rastlös.
Måndagar är för övrigt ingen bra tv dag, väldigt lite att kolla på.

Bildspel

Känner mig lite nostalgisk och tänkte sätta ihop ett litet bildspel, men när man för en gång skulle känner sig lite kreativ så är det klart att inget ska fungera. Finns inget program på hela datorn som man kan görs bilspel i som fungerar o orka/kan installera nytt :s
jaja får väl sitta här o hoppas att lusten går över

Maskeraden

Hade några kort i denna mobilen från maskeraden vi va på. De två första är bara "provbilder" för mig själv för att jag skulle se hur jag såg ut o se skillnaden på skor, så jag valde rätt :)  (klicka på bilden för att se den större)

    även här 2 olika skor :)

    shortsen o "bengrejerna". Sydde till bältet själv, ett vanligt armébälte som jag sydde fast Dringar till remmar till hölstrena på (åh vad jag är händig)

  Lara Croft och Catnånting, min älsklingsbumsa :)

Va en väldigt lyckad kväll verkligen!
Blev riktigt sugen på att färga håret brunt efter den kvällen oxå, men det har gått över nu ;)

Vårpromenad (bilder)

Kom precis in från en underbar promenad men lilla grisen, är verkligen jätteskönt väder ute idag. Men som alltid när det varit snö o blir plusgrader igen så är inte marken så rolig, men vem är jag att klaga? Cissi brydde sig ju inte :)

Här kommer lite bilder från vår lilla promenix

        

               

                        TassiFot

      
                                                                                
      


Nu blir det nog till att städa bilen tror jag faktiskt, bör få iväg den på fotografering snarast :s

Vad gör jag vaken nu?

Det är den stora frågan. Och svaret på den lyder.... - Jag har inte somnat än!

Äta film o kolla godis

Just nu håller jag på och tar hem ett par filmer, jag har blivit riktigt duktig på det där :) Det blev bara thriller idag, 6 st tror jag.
Pratade med sjukvårdsupplysningen förut o fick order om att inte anstränga benet alls tills det antingen blivit bättre eller någon har tittat på det. Skulle åka in akut om jag fick feber under kvällen. Tur jag sjukskrev mig!
Ska nog ändå byta ut mysbyxorna mot ett par jeans och åka ner o handla, måste fylla på godisförrådet lite... o köpa mer tvättmedel.  Det är det mina dagar består av... tvätta, kolla tv, hänga tvätt, äta godis, gå en promenad, kolla film, tvätta, äta godis, kolla film, hänga tvätt, sova
Sääääällskaaaap!!! Va trevligt.

Oj vad självupptagen jag är! Lilla skruttan spydde 2 ggr i morses, vet inte alls varför. Jag vakna kl 8 av att hon ulka o sen spydde hon. Vad jag vet har hon inte ätit nått konstigt, men kan hon ju gjort när hon smet ut i skogen igår eller när hon smet ut på åkern i natt. Hon är lite småhängig men har ätit bra och va pigg på promenaden så det är nog ingen fara.

Bedöming av sjukvårdpersonal

Mitt ben va det jaa... va tvungen att ta ett kort o lägga upp här.. kanske någon som kan komma med en bedöming

så tjusigt, är som sagt ca 5 cm i diameter

Stackars mitt ben

Konstig grej

Jag har fått en konstig grej på mitt ben!! På insidan av knät fick jag ett bett av något slag för lite drygt en vecka sen, har inte tänkt på mkt på det förutom att det kliat till förbannelse mellanåt. Nu igår när jag va ute på promenad med Cissi kände jag att det gjorde ont i benet, men trodde att det va för att det va kallt. Hoppade in i duschen när jag kom tillbaka o tänkte inte så mkt på det, men när jag duschat klart o klätt på mig så kändes det fortf konstigt i benet så jag va tvungen att kolla... då va det en röd fläck på ca 2 cm o svullet runt om ca 5 cm! Åkte ner o handlade mat o när jag kom tillbaka va jag tvungen att kolla igen, då hade allt det som va svullet oxå blivit rött. Så nu hade jag alltså en röd platt svullnad på 5 cm på benet. Senare under natten så hade det blivit en gul liten prick i mitten o det runt om hade ändrat färg till lite grålilarött  ca 2 cm och rött resten. Idag kunde jag inte låta bli utan va tvungen att klämma på den lilla gula i mitten, ut kom illgult var... Vad är det som hänt med mitt ben??
Hypokondriker som jag är så den första tanken som kommer upp är MRSA! Men hur fan s kulle jag kunnat få det på mitt ben? Nää nu får jag sluta grubbla. Får kolla med sköterskorna på jobbe nästa gång jag ska dit, förhoppningsvis har det försvunnit då men det känns inte så :s
Allt strular på samma gång, varför är det alltid så??

Ska nog inte skaffa hus

Tvättade mig i handfatet precis o när jag sen kommer in i badrummet igen så ser jag att det är världens pöl med vatten under handfatet. Fan va jag sölat då tänker jag, men det stämde inte riktigt. Ringde kära far i Thailand o beklaga mig o han fråga om det va torrt i skåpet - jodå säger jag utan att kolla, det är röret där nere som läcker.   Kollade sen in i skåpet o där är ännu mera vatten! Fan oxå. Röret har lossat på ett ställe.
Fick ringt kära bror men han va på väg till Norge så från honom kunde jag inte få nån hjälp. Försökte få ihop röret igen men det verkar för kort så det funka inte alls :S  Sabinatummenmittihanden ska nog överlägga sina planer på hus lite mera tror jag.

Längesen

Nu va det längesen jag ens hade igång en dator, känns rätt skönt faktiskt. Har inte hänt mkt heller direkt. Har spenderat mkt tid i grästorp o det har varit väldigt skönt, annars har jag mest jobbat som vanligt. Va på fest förra lördagen, det va maskerad. Lara Croft va jag utklädd till, riktigt seriöst tom färgat håret brunt... iofs bara med sprayfärg men ändå :) Det va en lyckad kväll, bra humör o roligt folk.
Igår va det IKEA som stod på schemat, blev inte mkt inhandlat eftersom mitt IKEA kort va spärrat. Jävla cp adressändring som inte gått igenom! Har ju inte fått nån faktura så hur ska jag kunna betala då?? Men men... fick bli en matta till köket o ett nytt täcke iaf. Det jag hade va bara dun i varannan ruta kvar så det va lite halvfischligt.
Sen har jag äntligen fått tummen ur o ringt Hallblads plåtservice i stan oxå, ska in nån dag i veckan så dom kan ta kort på bilen o lite sådär.

Nu ska det snart bli en promend med lilla gris, är skönt väder ute... kallt men ingen blåst.


RSS 2.0