Datahaveri

är anledningen till den senaste tidens bloggstiltje, det samt det underbara vädret.
Min dator bara la av här för ett par veckor sen, den är nu mera på Siemens för lagning o hur lång tid det tar vete gudarna. Som tur är så har vi ju blivit berikade med detta underbara sommarväder, så då vill man ju inte vara inne o häcka vid datorn ändå :) Hoppas det håller i sig länge! så kan de få pula med min lilla dator hur länge de vill.

....

Bra rubrik, samanfattar ganska bra hur det käns just nu.

Trött man blir!

Vi har problem på mitt jobb med en semestervikarie som inte gör annat än sjukskriver sig. Jag har haft semester nu i 3 veckor och min arbetskamrat som jobbat mesta delen med honom har råkat ut för det 2 ggr + att han sjukskrev sig en gång på brevidgången veckan innan. Senast va i helgen då han ringde o sjukanmälde sig sent så det blev jätte krångel för Elin med, bemanningen fick inte in någon annan vik. Sent om sides fick de dock in en tjej som kunde ta det, de lämnade hennes nr. När Elin kommer till jobbet finns det inge vik där, hon ringer tjejen... som inte svarar. Där står hon utan någon att jobba med, när vi måste vara 2 på natten. Hon ringer runt som en tok, stackaren, men får inte tag på någon. Tillslut får hon tag på bemanningspersonalen som ringt tidigare på dagen o förklarar hur det ligger till, hon hoppar in. Men kvällens besök blev försenade + att hon fick ta första besöket själv. Fan va trött man blir på sånt! På söndagen sen fick hon jobba med en tjej som aldriv varit inne hos oss, det går ju bra men blir väldigt segt.
Nu ringde bemanningen till mig o frågade om det va jag som skulle jobba i morgon natt. Jaa det ska jag. Då skulle de medela att jag får jobba med en tjej som aldrig varit inne förr heller. Va?? Sa jag är A sjuk IGEN? Ehmm jaa sa tjejen på bemanningen.
Detta är ju inte sant! Man blir så trött på  sånt, man är så sårbar när man jobbar natt om inte personalen sköter sig.
Elin pratade med chefen i måndags o förklarade situationen o de förstod så hon skulle prata med A o kolla läget o förklara saker o ting. Tydligen så hjälpte inte det. SUCK!
Det är så tråkigt för han är jättebra när han väl är inne och jobbar. Vad ska man göra? Är fan inte kul att behöva lära upp nya hela tiden.

Nog om det.

Sitter här ute hos mina föräldrar nu o fördriver tid, funderar på att åka hem men har inget att göra hemma. Min dator gick sönder här förra veckan oxå så den är inne på lagning så den kan jag inte fördriva tid med hemma heller.
Måste dock till stan o fixa en förstorning på ett av korten som togs i måndags. Tänkte jag skulle ge det i present till min mormor som fyller 80! år på lördag. Vet att hon kommer uppskatta det jättemkt men känns ändå lite pinsamt att ge egobilder på sig själv när släkten är med :s

I helgen är det även dax för Fallens Dagar i Trollhättan, får nog bli ett besök där på lördag eftersom jag jobbar fredagnatten. Men den dagen blir hård. Får sova max till 11 efter jobbet, som slutar 6, för att sen göra mig i ordning o åka till Tibro för firande av mormor. Resan dit tar 2 timmar så ska man äta fika och umgås, sen åka hem 2 timmar till. Så måste man göra sig lite festfin och hinna förfesta lite oxå. Huaah, känner stressen krypa över mig redan nu när jag tänker på det.

  Tror det där är min favoritbild faktiskt :)

Nu är det dax för duschen

Fotosession

Va i Göteborg igår o blev stylad o fotad, det va asroligt! :) Nu väntar jag med spänning på de retoucherade bilderna som kommer om ca en månad, får hålla till godo med dessa sålänge.






Egoegoego- E go :)

Wohoo!

Besiktiga bilen igår, inte en enda anmärkning!!! Wohoo! Det va bättre än vad jah hade väntat mig, blev såå glad!

En annan halvrolig sak är att en tidigare ägare bor, i princip, granne med mig. Undrar va han tänker när han ser "sin" bil rulla i stan. Tänkte jag kanske skulle ringa honom o fråga ang kamremmen och lite andra saker som är halvoklara. Men vet inte riktigt om jag kan med, vi får se.

Ikväll är det dax att vara hus- och kattvakt åt kompisen o hennes kille som drog till Turkiet bara sådär här om dagen. Och i morgon blir det vinkväll med en annan kompis o hennes kille och bror o kille, det ska bli jättetrevligt! :)

Snart är det måndag :(

Nya däck, ny kamrem...??

Attans det är ju dyrt att ha bil!! Har suttit nu o ringt runt på däck, måste byta de 2 i bak, och de billigaste jag hittat kostar 1015 i den dimensionen med montering. Jag vet inte men jag tycker nog att det låter lite dyrt...? Men men, de första jag pratade med trodde iaf att de däcken som satt på nu skulle gå igenom besiktningen, som för övrigt är i morgon kl 11.50. Håll tummarna! Sen har min kära far fått tag på en som kan byta kamremmen, förhoppningsvis till hyfsad peng. Ringde ju till Hyundai o kolla vad dom skulle ha för ett byte av kamrem och spinnspolar -4800:-!!!!! En annan sak som även måste bytas är stötdämparna i bak, kom fram till att det är pga att dom är dåliga som bilen kränger så när man kör över ojämnheter... eller dåliga, dom är nog näst intill slut. Sen va det något mer i fram, kan det heta hjullager? De måste nog kanske bytas snart för det blir ett lite konstigt missljud när man kommer över 90 där någonstans.
Jäjä nog om det! Min bil är fin iaf ;)

Usch o fy för nu är det inte långt kvar på min semester! :( Går på och gör måndag natt och sen tors fre natt. Ser inte fram mot det alls faktiskt. Sen när semestern är slut är det nästan direkt dax för sammanslagningen med HSV och det kommer bli ännu tråkigare för då får inte jag o E jobba tillsammans på jättelänge :( En så go jobbarkompis får man nog leta ihjäl sig efter tror jag, fan va kul vi har ihop! När man vet att vi ska göra natten tillsammans så känns det inte alls lika drygt att gå till jobbet, gött vi gör 11 nätter av 15 tillsammans :) Haha E du är bäst!!

Nu över till en annan sak jag inte skrivit om på ett tag. Min mobil!! Den är röten! Fick tillbaks den här för ett par veckor sedan och inte fungerar den som den ska nu heller. Jag blir så trött! Läste någonstans att om en vara inte fungerar som den ska efter 2 reparationer så har man rätt till, vad va det, antingen pengarna tillbaka eller en annan vara tror jag. Ska försöka ta tag i det sen o ringa o klaga igen. Det är väldigt irriterande!

Nä nu står min lilla gris o gnyr vid dörren, misstänker att hon vill ut i solen.

Enjoy!

Inget nytt

Finns inget nytt att komma med idag, förutom att jag tror att bräsleförbrukningen på bilen va något högre än vad jag trott från början. Runt 0.8-0.9, men men det är väl så det är.
Min lilla vovva ligger o snarkar brevid mig här i soffan, tror jag ska göra samma sak.. är verkligen jättetrött idag.
Ska nog iväg o plocka jordgubbar någon dag i veckan oxå, det måste va lite vuxenpoäng på det oxå... plocka o frysa in så man har bär för resten av året. Vuxenpoäng tycker jag nog att jag skaffat mig ett par denna helgen. Det började ju med bilköpet i fredags o i lördags köpte jag mig ju en racerdammsugare för 2190 kr, nu behöver jag inte låna någotdera av föräldrarna längre :p Måste nog säga att dammsugaren va värd sitt pris, väldigt lätthanterlig o otrolig sugeffekt.
Tänkte jag skulle lägga upp en bild på min fina lilla gris, men blogg vill inte vara med på det så det får väl komma upp vid ett senare tillfälle.

Raggarbrud

Kan man förvandlas till en raggarbrud vid 26 års ålder? Det känns så iaf, har nog aldrig tänkt så mkt på en bil och vad som ska/kan göras med den i hela mitt liv. Kan iofs bero på att jag inte ägt någon bil tidigare, men ändå. Jag kommer på det ena efter det andra som ska göras. Igår och idag har däckbyte och biltvätt avklarats. Upptäckte igår att däcken satt på fel, pilarna va inte i färdriktningen... tydligen inte så bra (man lär så länge man lever) så det fick ändras.. med pappas hjälp såklart, hade aldrig pallat få loss muttrarna själv. Sen idag har jag storstädat hela bilen, utvändigt och invändigt. Nu är den blank o fin, nackdelen med detta är då att reporna framträder lite tydligare :( den får ta o bli smutsig igen tror jag berstämt. Men fälgarna som fick sig en grovrengörning blev betydligt bättre iaf :) Här näst på attgöramedbilen listan är: smörja upp bromsarna som verkar ligga på lite i fram, tona bakrutan, samt boka tid för besiktning så man får höra dommen. Jo just det även fixa avgassystemet som ligger o slår mot något under bilen, vilket är väldigt störande. Wohoo ni hör ju! Jag har köpt en toppenbil :p Nej då tror inte det är så allvarligt som det låter, det är ju trots allt en 97:a så lite skavanker får man ju räkna med. Den är faktiskt jävligt fräsch ändå.
Såå just nu är min bil mitt liv, alltså kan man förvandlas till en raggarbrud vid 26... det är nu mera konstaterat.

Över till min kära lilla vovva som inte omnämts på ett tag! Hon har växt till sig, kan gå lös! Hon kan tom vara lös på tomten hemma hos föräldrarna nu utan att smita. Jag är helt sjukt imponerad, vet inte riktigt vad som hänt. Lyssnar på kommando o grejer, min lilla vovva :o

Det va nog det....


Bilägare!!

Wohoo jag har en bil! En fin grön hyundai coupé är nu mera min! Den är så fin, jag är så stolt! Det känns verklig jätteroligt!

Min pärla!  :)

Köpa bil?

Det är frågan. Eller nej det är ett konstaterande, det ÄR dax att köpa bil NU! Har hittat en så fin Hyundai Coupé på blocket, men jag kan ju ingenting om bilar så det är svårt. Den är grön och fin iaf :) Den har gått ca 10000 mil och är en -97:a, det tycker jag oxå låter bra... Men vad mer? Den har dokumentation på full service, det låter bra... Men mer? En ekonomisk sportbil, det låter bra... men... ja :) BIlar och jag vi kommer bra överens men jag vet inte mkt om dom. Eller bra och bra, de har iofs en tendens till att gå sönder när jag har dom men det kan ju inte bero på mig iaf :p
Jaa jag ska fundera vidare, ta kontakt med banken oxå bör jag göra... Mmm biiiiil, ge mig!

RSS 2.0